Saturday n!t3....

Assalamualaikum...
Hye korang... Kemana malam minggu ni?? Now aku dah berada di Ipoh rumah parents tercinta... Menghabiskan cuti hujung minggu bersama family... 

Hmm... Agak kebengangan mendengar cerita daripada familyku berkenaan renovation yang sedang dilakukan dirumah ini... Hingga kini hampir 2 minggu minor renovation yang diperbaiki tidak juga siap2.... Adoiyai... Siyes aku bengang sampai aku sendiri nak call kontraktor yang buat tuh.. Tapi disebabkan hormat kerana kenalan bapak aku, so aku pn tak mo la campur... Keadaan rumah yang berhabuk, tak boleh dikemas, semak aper sumer, membuatkan setiap orang dalam rumah ni macam nak marah jer tiap masa.... Sungguh tak selesa! Huh~!

Sambungan cerita diatas juga... Kontraktor yang diupah adalah kontraktor melayu... Hmm.. Bukan nak kondem melayu punye kontraktor... Tapi sudah berkali-kali juga terkena dengan jalan cerita yang sama... But disebabkan atas dasar ingin menolong kaum sendiri tambahan pula dengan orang yang dikenali, parents aku pn proceedla tuk buat renocation tuh... At last, aper yang dijangka memang benar2 terjadi.... Kadang-kadang pemikiran negatif itu lebih kepada inginkan kontraktor cina yang lebih berwawasan dalam melakukan kerja itu... tetapi entah kenapa terpilih juga kontraktor  yang sedemikian rupa... Hurm..... Hope dalam minggu pertama akan selesailah kerja-kerja tuh sumer... 

Lagi satu citer yang agak tragis jugakla pada aku hari ini... Cleaner ofis aku nak berhenti keje atas sebab gaji yang murah (katanya!) & juga SEBAB AKU PERNAH "SOUND" dier MINGGU LEPAS. OK, aku akui memang aku ada sound dier pada minggu lepas.. Dan FYI, (cewah FYI tuh.. =P ), Aku tak meninggikan suara pun pada dier.. Aku bercakap pn still ada rasa hormat terhadap dier as manusia biasa... Cuma pabila hari ini aku MC dan dier leh ngadu kat HOD aku mengatakan aku sound dier, aku rasa cam dier plaks menggunakan perkataan yang kasar pada aku... Sungguh aku rasa tak patot... 

Siyes, cleaner aku tak pandai buat kerja, pemalas dan suker mengelat. Percayalah! Aku sungguh geram tatkala dier mengemas bilik aku dan juga keadaan ofis.. Suh Vacuum (betoi ke aku eja?), buat muke... cleaner ofis lain leh 3 kali seminggu buat, dier aku suh buat seminggu sekali pn tak nak.. Bayangkan.... Lagi, kalau dier vacuum gunakan plug yang sedang digunakan, after vacuum dier memang TAKKAN PLUG IN semula plug yang sedang ON sebelum tuh.... Sandle dan juga kasut2 yang ada dalam bilik aku tuh dier ubah untuk vacuum, DIER TAKKAN SUSUN BALIK SEMASA dier habis vacuum.... SIYES AKU BENGANG! Mungkin sebab aku sorang yang tak suker bilik ofis sepah2 dan juga tak terurus menyebabkan aku sangat bengang dengan cara dier bekerja, TETAPI, SEHARUSNYA dia sebagai cleaner hendaklah menyusun semula keadaan kasut dan sandle2 itu dalam keadaan yang tersusun seperti mana dier masuk dalam bilik tuh... Huh.... itu belum lagi staff lain yang menambah dier tak angkat gelas or cawan pada setiap pagi pada meja staff, belum lagi aku citer dier pakai redah jer bilik even aku ader briefing ngan staff baru, belum lagi aku citer suh buang kotak dier leh lari balik.... then nak mintak naik gaji... WUT THE HELL HUH???  Kalau tak memang confirm2 la korang kata AKU MEMANG PATUT CARI CLEANER LAIN... So siyes sedikit pn aku tak rasa rugi kehilangan cleaner cam tuh coz aku leh cari agen lain yang lebih baik buat kerja dengan kualiti yang lebih UP...! 




Tutup citer tuh kita citer lain plaks.. huhu~ 
Hari ni 29 Julai 2011, Chinatsu Hayami sudah berada di Tanah Suci Mekah... dan sudah melakukan tawaf yang pertama pada jam 3 pagi tadi waktu Malaysia.. Nak tau citer dari awal klik sini...  Alhamdulillah dia sudah selamat sampai ke Tanah Arab... huhu~ Hurm aku sebenarnyer agak kesunyian atas ketiaan dia disini, but aper2pn if korang nak tau dier dah beli sim kad kat saner.. So dat aku leh la jugak msg or kol.. tapi pada kadar yang sangat jarang... satu hari 1 kol jer.. hehe... Jadikla kan... Biarkan dier mencari ketengan disana tanpa gangguan aku.....huhu~  Hope yang baik2 aje la dier kat saner....... *fullstop*

So, dats all for today.. Maybe on monday baru aku update lagi kot.... 
Aku doakan malam minggu korang lebih baik pada minggu akhir sebelum ramadhan ini... Yang pastinya malam minggu pada minggu hadapan adalah lebih menarik pada minggu ini.... Sebab aper?? Sebab ader terawikh.... Huhu~ iN Cow dulu.... 

Daa...~ 


Bisik-Bisik: Teringin jugak nak merasa fasting kat Mekah cam Chinatsu Hayami... Huhu~ 

2 comments:

❤ eyeme ❤ Says:
July 30, 2011 at 12:33 AM

semoga diberikan rezeki utk kita ke sana (mekah) mcm diorang.. amiin

blognizamlah Says:
July 30, 2011 at 4:06 AM

teringin nak bawak family pegi tanah suci..insyaAllah...moge ade rezki nanti...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...