mOv!nG~


Assalamualaikum..

Berbloging semula?? 
Congrats kat diri sendiri coz dah berblogging semula...
insyaALLAH blog tuk kali ini akan berpanjangan sehingga ia ada.. hahha =P 

Anyway,
entry tuk kali ni bukanlah semata2 nak bgtau aku berblogging semula...
tapi bout mOv!nG~

mOv!nG~?? iN yang moving ker??
hmm.. tak la.. 
abg aku yang pindah..
actually abg aku dah hampir dua bulan kot stay ngan aku....
and now his wife dah dapat tukar kat area2 kl, so diorang pn sewa la umah sendiri.. 
Malam tadi aku tolong2 diorang angkat barang aper sumer..
dan sesudah selesai... aku pn balik la rumah..

Hukhukhuk.. terasa jugak  sedihnyer biler aku dah tinggal sorang2 walaupun baru jer 2 bulan stay ngan abg aku.. kalau dulu aku cukup berusaha carikan dier tempat tinggal yang cukup sempurna dan selesa untuk dia bermalam... and kini juga aku rasa aku puas untuk membantu dier berpindah ke rumah sewanya yang baru...
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...

Terasa jugak sunyinya pabila aku keseorangan cam tuh..
Maner tak nyer kengkadang tuh biler dier balik bukan pada waktu selalunyer, 
aku dah macam risau entah aper2 yang berlaku.. tapi simpang malaikat la kan.. 
bukan nak mintak yang buruk2...

Hurm.. actually dulu tak la rapat n baik sangat ngan abg aku pn...
Juz lately biler aku dah keje kat pj ni barula rapat n terasa hubungan adik beradik tuh ada even dulu slalu jer gaduh...
Susah nak cakap.. Mungkin aku yang suker memberontak kot.. iN kan saper tak tau perangai dier.. hoho~ =P 

Dh tak tau nak citer cam ner..
Cuma mmg dah terasa sunyi sangat2 biler aku sorang2...

Oh ya.. tiber2 teringat pesanan daripada kolonel Profesor Dato` Dr. kamarudin Kachar yang pernah satu gerabak dengan aku pada ramadhan yang lalu.. 
Dia berpesan pada aku... Kita hendaklah menghormati orang tua kita walau saper pn mereka.. Hendaklah berbaik dengan adik-beradik kita walau aper pn yang terjadi dan yang terakhir skali ialah Mestilah menabung dan punyai simpanan kerna kalau kita dalam kesusahan nnt tiada orang lain  yang akan membantu kita selain orang tua, adik beradik dan juga simpanan kita...

Now barula otak aku berjalan memikirkannya.. huhu =) 

Lastly,  kata orang dulu-dulu.. "Air Dicincang Takkan Putus"..
Cam maner nak putus... guner parang tumpul.. =P <- nk merepek guks tuh.. haha.. 

daa~ 


6 comments:

atinhs89 Says:
December 30, 2010 at 1:27 PM

jangan nanges lak bin :P
hehe~
atin kan ade..next sem bw atin jln okie :)
haha

iN NMFH Says:
December 30, 2010 at 1:29 PM

ah~ xmo la bawak awak jalan dah...
baik bayin jalan sorang2 lagi besh.. huhu~

eh bukit maner awak nak g tuh?? bukit bidor ek??
cepat2 gtau bayin.. nnt nak plan ngan kawan bayin ni..

atinhs89 Says:
December 30, 2010 at 1:50 PM

eleh...bkit bdor ade pe..
bukit cherakah la kat s.alam g google :)

iN NMFH Says:
December 30, 2010 at 2:09 PM

ek?? ha orite..
bayin g dulu nnt..
jgn jelez =P

atinhs89 Says:
December 30, 2010 at 3:02 PM

eleh tak kesah pon:P

iN NMFH Says:
December 30, 2010 at 3:11 PM

hahaha =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...