RapidKL diskriminasi Kaum Lelaki~

Assalamualaikum….

Ha sajer nak story kosong…
Ingatkan KTM  jer yang khaskan koc tengah adalah koc wanita..
Ruper-rupernyer rapidkl pn ada khaskan trip tuk wanita sahaja…

Terus kepada situasi..
Sampai jer bus station CM tuh..
Bus pn sampaila..
Then tiber2…
Pap!!
Dier tampal sticker tuk wanita sahaja…
Aik??
Aku pn terus beredar daripada barisan nak naik bus tuh..

Agak kebengangan jugakla aku…
Tapi lat 5 minit sampai sebijik bus lagi..
Nasib baik kali ni dier tak tampal..
Kalau tak sure aku 2x bengang…
Aku terus naik dan  memulakan sesi soal dialog dengan driver bus tuh..


  
iN:   Memang ader khaskan bus untuk wanita ker?

D:   A`ah.. Kan kerajaan dah umumkan hari tuh...

iN:   Ooo.. xdengar plaks RapidKL involve.. Setahu saya KTM jer.. huhU~

D:   Ada... 

iN:   Berapa lama dah?? 

D:   Sejak bulan 12 hari tuh.. 

iN:  Ooo.. (Sambil menuju tempat duduk)


Aku pn dengan senang hati menerima jawapan daripada driver bus tuh... 

Pastuh yang peliknya...
Ader sorang mamat nih..
Indon rasanyer... 
Masa bus mule2 sampai tadi dier beriyer-iyer marahkan driver bus tuh..
Sian jugak aku tengok bro driver tuh..
Senyap jer dier.. Tapi dier tak layan..

"Napa buat cam ni, kami pn warganegara jugak?"

"Kita kan satu Malaysia" 

"Saya mau ambik ini no bus, saya mau bagi sama menteri" 

 Geli hati guks masa tuh... tapi control beb.. 
Control tengkorak ko.. Aku tengah letih la dat time.. hakhakhak =P 
  
Ha... bagus jugak usaha kerajaan tuk asingkan bus-bus wanita dan lelaki pada masa-masa tertentu..
Dan kalau buleh asingkan tiap masa... 
Tapi dalam masa yang sama mestilah pastikan yang trip tuk bus laki-laki ni still bergerak..
If tak gerak cam ne laki-laki nak naik bus kan.. Huhu~


Oh ya...
Tuk pengetahuan korang..
Maner tau kot-kot nnt kena naik bus kan...

Ada 2 trip yang dikhaskan tuk penumpang wanita disebelah petang..
pertama pada jam 1800 dan kedua pada jam 1845..

Tuk pagi aku tak tau.. huhu~


Lagi satu..
tak diskriminasi pn..
Aku sokong 100%...
Saje bikin gempak.. ngeee 

Daa~


Bisik-Bisik: Sejak biler plaks 1 Malaysia ader kelompok iNdon??eh iN ker tuh?? oh tidak....!!! =P 

10 comments:

ijam ismail Says:
February 8, 2011 at 1:16 PM

wow..yeke..aq pun bru tau ni..
hm..diskri tol la...
aigoo~~

nelly Says:
February 8, 2011 at 1:18 PM

wah ..baru nelly tahu ..
thanks ..

YATZAKIE Says:
February 8, 2011 at 1:57 PM

Saya da tau... =) my husband keje kl central dia yg infom kat sya...

nadira shahid Says:
February 8, 2011 at 3:10 PM

ceh, title nk gempak.. yeay! dah ade bus utk perempuan shj, bgus2! ;)

ch!natsu Says:
February 8, 2011 at 3:19 PM

aku dah tau.. sbb?
ko gtau smlm.. ngee~

iN Laa...~ Says:
February 8, 2011 at 5:09 PM

Ijam~ ha btoi.. tak diskriminasi la.. huhU~

Nelly~ welcome =)

cikyat~ ek?? lor npe tak gtau..=P

nad~ tak berniat pn tau.. hahaha =P

chinatsu~ ek?? bukan sebab ko yang msg aku ker? ngeehh =P

Hanim Mahali Says:
February 8, 2011 at 5:26 PM

baru tau jugak ni... dah lama tak naik bus rapidKL...

Anonymous Says:
February 8, 2011 at 10:57 PM

tq for the information..=)
br tahu sbb dah lame x naik bus..

iN Laa...~ Says:
February 9, 2011 at 10:43 AM

hanim~ ha... nnt sekali sekala tukar angin naik bus plaks ek.. =)


tidak bernama~ welcome.. =)

Afzainizam Says:
February 10, 2011 at 5:01 AM

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

akuuuu setujuuuuu mmg penindasannnn tak kita sedari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...