Terkandas..

Assalamualaikum..

Hye korang...
Amacam cuti??
Besh tak??

Mestilah besh kan.. <- tanyer n jawab sendiri.. huhu~
Maner tak nyer cuti panjang disebabkab perayaan tahun baru cina...

Biler time cuti jer for sure la ramai yang balik kampungkan...
Tak terlepas guks yang tak sambut rayer..
Termasuklah aku...
Korang pn aper kurangnyer... ngeehh =P aku tau.. huhu~

Hmm...
Actually, aku baru menempuh jem yang teruk sekitar tapah ke selatan...
Dan kini aku berada di tapah semula setelah tidak sanggup untuk menempuh jem hingga ke KL...
Disebabkan jalan yang sangat jem kami adik beradik mengambil keputusan untuk patah balik ke tapah dan gerak balik KL pagi sok sahaja...
Ini setelah mengambil kira untuk menjaga condition kereta kerana risiko untuk berlaku breakdown dalam keadaan jem sangat tinggi...
Hoho~

Keadaan jem yang memang kritikal hinggakan pihak PLUS n PDRM membuka jalan by pass (arah utara) menjadikan jalan altenatif menuju ke selatan sebanyak tiga lorong..  itu tak termasuk lagi lorong kecemasan...
Huhu~

video
Oh ya..
Perjalan dari tapah ke sungkai kira-kira 27 km mengambil masa selama 1 jam 20 minit..
Perjalanan biasa lebih kurang 30 minit jer...
Ayuyai... tak sanggup beb nak tempuh jem ke depan lagi...



Kalau setakat tuh jer buleh aman lagi..
Tapi ader pemandu-pemandu yang suker-suker potong Q dan mementingkan diri sendiri..
Bertimbang rasalah sket pada pengguna yang lain..
Masing-msing nak sampai ke destinasi dengan selamat..
Janganlah ikut macam anda sorang jer yang menggunakan jalan raya tuh.. huhu~

Aper-aperpn aku dah selamat tiba di umah sendiri..
So hope pagi sok tak la jem...



Bisik-Bisik: Malas plaks rasanyer nak keje pagi sok... cam ner ni?? takkan sambung cuti lagi?? huhu~


5 comments:

nadira shahid Says:
February 6, 2011 at 10:37 PM

haha, disebabkan maleh nk menghadap jem, aku blek esok! ;p

iN Laa...~ Says:
February 6, 2011 at 10:43 PM

wah nad.. pagi2 sok??
aku pn samer...

ko tuh jgn tdo masa drve sudah.. ngeehh =P

miss_neeya Says:
February 6, 2011 at 11:58 PM

xcuti n xkeje..hehehe

ch!natsu Says:
February 7, 2011 at 9:31 AM

arinie kan ko nak keje ngan berwawasan.. ngee~

iN Laa...~ Says:
February 7, 2011 at 10:42 AM

miss neeya~ wah lagi besh! =P

chinatsu~ sedang bekerja dengan wawasan.. ngeehh =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...