DSLR...

Assalamualaikum...

Dslr? Aku pn tak tau aper maksudnyer.. Alhamdulillah aku dah pn memiliki gadjet ni lebih kurang 3minggu.. Walaupun aku tak tau setting dier bagai.. And serios"xero" dalam bab-bab setting, tapi aku hentam keromo jer buat itu ini.. Hehe~

Naper aku sangat suker benda ni?? Sebenarnyer aku sangat suker pemandangan... Dan biler aku tengok hasil-hasil photographer yang amik moment2 yang besh tuh.. Lebih-lebih lagi berkenaan dengan alam.. Aku pn terasa nak buat macam diorang... Cuba jer ok... Huhu~

Pada aku bagus jugak jadi photographer ni, coz yer la... Dalam pada sambil-sambil amik gambar alam tu, dapat juga melihat dan menghayati keindahan alam serta mengagumi ciptaan ALLAH... Sekaligus dapat menginsafkan diri dalam menelusuri perjalan yang penuh liku ini...

Ha... cubaan pertama malam tadi... Disebabkan My Cinta beriyer-iyer sangat suh aku tangkap gambar bulan penuh... Malam tadi dapat la moment tuh... Huhu~ Kebetulan plaks.. selalu tangkap2 tak menjadi... Tangkap gambar bulan tapi jadi bintang.. Huhu~ =P So, jom tengok aper hasil yang aku dapat tanpa mempelajari apa-apa tentang Dslr ni...

Pada yang nak komen n bagi tunjuk ajar, silekan yer... memang dialu-alukan... Hehe~

Pic muler-muler
 

 
Yang ni aku suker coz lampu tuh nampak blurr..






Ha itu jer ler yang dapat iN kongsikan... Sebenarnyer iN memang dalam proses untuk mempelajari cara-cara yang betul untuk mengambil gambar... Tapi masa membataskan untuk berguru secara formal dengan mana-mana photographer... So biler ada kelapangan nnt insyaALLAH akan menimba ilmu untuk hobi lama yang baru dapat dikembangkan ini... Daa...~



Bisik-Bisik: Lepas ni kenala bukak sites tuk abadikan hasil kerja iN ni kan... Apa nama nak bagi agak-agaknya yer...? Huhu~ =)

14 comments:

cik ayin Says:
April 19, 2011 at 2:52 PM
This comment has been removed by the author.
ghina nisa Says:
April 19, 2011 at 4:25 PM

http://ghinanisa.tumblr.com/

ade gambar i tgkap guna dslr,ade yang canon ixus compact camera,ade guna iphone. utk editing,cuba guna picasa n kalau internet ok,guna picnik.com..best!

FariehanIbrahim [LBC] Says:
April 19, 2011 at 4:31 PM

sgt cool dan semat kalu guna dslr kann..
gmbr pom sgt semat! >.<
nk dslr satuuuu...

Cik Itam @ ira Says:
April 19, 2011 at 8:42 PM

cantik gmbr~~ suke tgk

nadira shahid Says:
April 19, 2011 at 9:07 PM

wah! dah maju sekrang bro ;)
brape riban ko beli?
aku skang ni pun tgh sruvey harge + brand + lenses..
p/s: nk pinjam boleh? nak main2 amik gmbar bintang ;p

Cikbeyla Nabiella Says:
April 19, 2011 at 11:06 PM

not bad la gmbr nye.
keep it up.
:D

iN Laa...~ Says:
April 20, 2011 at 11:36 AM

nisa~ buleh tahan jugak gambar2nyer... cantik.. huhU~


Budak comel~ cukup ker satu?? ngeehh


Cik itam~ ek? mekaseh.. =)


nad~ tak hebat mane pn.... sajer jer nak try pakai... ek? ko pn tengah cari yer.. cari brand aper?? huhU~
buleh nak pinjam.. sehari RM80 =p

cikbeyla~ ek.. huhU~

nadira shahid Says:
April 20, 2011 at 12:34 PM

80 hengget! bapak mahal.. baik beli sendiri taw.. ni tgh survey la ni.. ko agak2 brand ape best? nk kongsi duit dgn mak aku ;p

iN Laa...~ Says:
April 20, 2011 at 12:52 PM

ko budget dalam bape riban nad??
kalau ikut besh tak terduit kan..
ikut budget baru le dpat.. huhU~

Now aku tengah cari sebijik lagi...
tuk housemate aku..
rasanyer lebih 10 orang aku kol, sumer dah jual.. argghhh tension plaks aku.... huhu~

nadira shahid Says:
April 20, 2011 at 1:06 PM

pergh, housemate terbaik ko nih! ;p
hm, aku tgk skrang plg min - 3 riban, tak taw la kalau ade lagi murah...
kalau dapat 3 riban for beginner ok kot..

iN Laa...~ Says:
April 20, 2011 at 1:12 PM

ha itu dah cukup baik kot..
kalau dah 3riban..
ko leh amik lagi advance walaupun beginner.. atleast ko leh guner dalam jangka masa yang lama... huhU~

nak nikon ker canon???

shark Says:
April 20, 2011 at 3:03 PM

pasni maybe bleh bli lense..
amik lense yg leh zoom terbaek..
baru cntik amik pic bulan

fyna Says:
April 21, 2011 at 11:45 AM

gune dslr ape?fyna ade gak..
nikon d90 je...




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

mohdhafifi Says:
April 27, 2011 at 11:55 AM

terbaekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...