Rumahku Syurgaku...

Assalamualaikum..

Tajuk macam tajuk ceramah jer kan.. hehe~ mentang-mentanglah tengah pakai ketayap masa tulis entry ni.. Mana taknyer.. Ada sorang officemate baru balik menunaikan umrah... So ader ole-ele dari sana.. Dapat-dapat terus pakai.. Thanks ek Kak Wan... Ole-ole lain ada tak?? opppssss!! =P


Sebenarnyer entry ni juz nak share pada pembaca-pembaca... Sejak akhir-akhir ni... disebabkan umur sudah semakin meningkat.. Pelan Perancangan Masa Depan untuk Diri Sendiri telah giat bermain difikiran... Mana tidaknya... Umur sudah hampir 30 tahun.. Tapi aset aper pun tak der... Huhu~ Ader yang selalu cakap, Ala rileks la, muda-muda la nak enjoy kan.. Tapi pada iN... enjoy, enjoy jugak.. Masa depan kita kena pk.. Nnt kalau asyik enjoy jer.. simpanan tak der.. kereta tak der.. rumah jauh skali.... Takkan nnt nak duk menumpang ngan parents jer kan.. Lagi satu kalau muda-muda dah ader rumah, atleast senang la sket di masa depan... tak gitu? huhu~


Kalau di pkkan, memang susah nak beli rumah... Tapi dengan Skim Rumah Pertamaku yang dilancarkan Oleh PM tak lama dulu... Ianya sedikit sebanyak dapat membantu golongan muda yang baru bekerja untuk memiliki rumah.. So dengan skim ini, dapat merealisasikan impian untuk memiliki rumah kepada golongan muda...


Takmo citer panjang.. jom tengok link ni sama ada korang layak untuk memiliki Rumah Pertamaku or tidak..




Oh yaa... Biler cukup tempoh matang iN bekerja di tempat baru ni... For sure iN akan apply tuk Skim Rumah Pertaamaku ini... Tak sabar nyer nak ader rumah... *terbayangbayangrumahkanpungyanghalamannyaluas* mesti besh!


.....

Bisik-Bisik: Lepas ni kerajaan kena lancarkan Skim Perkahwinan Pertamaku la plaks.... Kalau dah ader rumah, tapi tak der "Suri Rumah", tak guna jugak kan?? Demn! Haha~ =P



1 comments:

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. Says:
April 19, 2011 at 2:15 PM

teringin nak ada rumah sendiri...erm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...