hEnt!an 2010..


Tanam “anggur”
Aku menganggur hampir 4 bulan since januari setelah mengambil keputusan untuk tidak meneruskan pekerjaan dalam bidang investment… bidang nie agak lamer jugak  kerana aku hanya sempat training… haha~ disebabkan tak leh blah dengan kerja tersebut & leader yang betoi2 nak cepat kayer aku pn resign tanpa apa2 notis.. b4 tuh penghunjung 2009 aku kerja kat sebuah pusat vokasional automotif selama lebih kurang 6 bulan… disebabkan ingin mencuba keje baru yang lebih menjamin masa depan kononnya, aku berhenti.. n masuk am bank.. tak jugak lekat.. huhu~

Rena!ssance?
Aku mendapat tawaran interview dan seterusnya diterima bekerja di sekitar PJ.. Alhamdulillah hajat aku tercapai dengan mendapat kerja walaupun tahun barunya dah mencecah suku tahun…  Thanx to iLa aka Lulu MaYa yang membantu iN dalam mendapatkan pekerjaan ini… And ya, to My Crush <- dulu2.. =P skunk dh lain.. ngeehh Chinatsu Hayami, thanks also coz dier yang membantu aku untuk interview dan memulakan kehidupan jauh daripada family tercinta… Actually aku memang tak pernah merantau jauh2 cam nih hidup sorang2… n Alhamdulillah walaupun sememangnyer sukar untuk memulakan kehidupan di bandar ini, aku masih disini dan masih bekerja. Thanks a lot to My Love <- ha yang ni baru jer.. haha =P yang sangat-sangat banyak membantu… =)

Group 1986 <- sila klik
Group nie sangat banyak memori yang aku simpan… susah untuk aku gambarkan betapa pentingnya group ini suatu ketika dulu pada diri aku.. tapi aku telah mengambil keputusan tuk meninggalkan group ini dan biarlah ia terkubur begitu sahaja kerana sudah tiada persefahaman dalam pembentukan social group itu lagi.. aku pn dah semakin tawar hati dengan sikap2 orang yang hanya nampak akan salah aku dalam group itu… Siyes aku sangat sayang group aku tuh lebih dari aku sayang diri aku sendiri suatu ketika dulu… kini, aku memang seboleh-bolehnya akan membiarkan group itu sendiri daripada cuba untuk meneruskan matlamat yang dulu aku junjung… Biarlah.. masa sudah berubah… Aku dah tak der group n matlamat yang perlu aku Junjung~~! Full Stop~

Fam!Ly
Alhamdulillah kami sekeluarga semakin rapat dan ukhwah kami semakin erat… Alhamdulillah juga kami sekeluarga semakin bahagia… love my family so much.. <- tiber2 sebak plaks aku aku rasa.. =(

C!nta…??
Aku ada “cinta”… & Cerita itu biarlah hanya orang2 yang mengenali kami sahaja yang tahu.. Doakan kami bahagia yer… Wee~ =D 

L!fe
Bout my life… biasalah turun naik lumrah kehidupan.. naik nyer memang sangat jarang… yang turun tuh usah cakap… smedang jer… huhu~ But aper2 pn akan terus berusaha untuk tingkatkan taraf hidup aku kepada yang lebih baik… insyaALLAH.. amin~

Kaw!n?
iN dh kawin ker dalam 2010?? Xla.. sajer nak nyelit citer ni… Bukan ker aku masih budak2 tuk pkkan soal kawin?? Ngeehh hahah.. <- tak sedar diri la tuh kan… Actually saper yang tak pk soal kawin biler umur2 dah cam nih kan.. Nampak cam tak nak kawin jer tapi dalam hati ni takot n macam2 rasa ada.. tambah plaks dah ader cinta nih kan.. lagi la takot kang dier lari plaks tengok kta ni main2.. haha.. < - tau jgak takot… lagak cam kental semacam jer… =P haha~ Hurm… entahla… hope ader la jodoh Aku & Dia suatu hari nnt… Cuma aku agak goyah biler aku sendiri tak lepas inikan pula nak sara anak orang kan… hmmm….  insyaALLAH.. eh jap.. ader saper2 nak sponsor?? Ngeehh~

vacat!on
Suppose disember 2010 aku ke Langkawi tuk bercuti.. tapi tak der rezki nak wat cam ne kan… kalau ikutkan memang nak g sangat coz tak pernah sampai.. insyaALLAH ader rezki lebih nnt akan ke Langkawi guks… hehe~


Hmmm… itu jer ler kot kenangan aku dalam 2010.. hope yang tak baik itu akan aku perbaiki satu persatu… dan yang baik itu akan aku teruskan untuk kehidpan yang lebih tenang… korang doa2kan la aku dimurahkan rezki, redha dengan ketentuan-Nya, dipanjangkan umur, tabah dalam kehidupan n pendek kata segalanya yang baik2 aje yerr… amin~

Untuk tahun baru islam 1432 H ni.. aku nak jadi muslimin  yang lebih baik dari segala2 aspek keagamaan & menjadi anak yang soleh….

Tahun baru omputih tuh, aku nak jadi insan yang lebih berguna kepada bangsa agama dan masyarakat serta negara. insyaALLAH ingin menjadi orang yang lebih berpotensi untuk maju setanding orang lain… =)

Bisik-bisik:   biler  agak2 tarikh yang sesuai tuk menimang cahaya mata ek?? <- kawin pn belum ader hati nak timang budak…!!  hakhakhak =P =))

2 comments:

k.a.s.i.h.s.y.u.r.g.a Says:
January 7, 2011 at 8:29 AM

pelbagai perjalanan hidup yang akan kita tempuh..doakan anda sukses selalu...

iN NMFH Says:
January 7, 2011 at 9:24 AM

yup...
ianya akan mematangkan kita juga.. kan?? huhu~

anda juga.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...